Digitaal logboek online

Met een online, digitaal logboek worden de ouderwetse, papieren logboeken overbodig. Voorheen kostte het veel tijd om wijzigingen na inspecties of reparaties door te voeren. Dit is de reden dat wij zijn begonnen met Databook. Wij van Databook hebben de missie om onderhoudsbeurten, werkzaamheden of brandveiligheidsinspecties zo makkelijk mogelijk te kunnen archiveren. In de volgende stappen leggen wij uit hoe dit precies werkt!


Werking van het digitale logboek

Het digitale, online logboek is eenvoudig in gebruik. Zodra u klaar bent met uw werkzaamheden, voert u relevante gegevens over de gedane activiteit en de omgeving in. Aan de hand van deze gegevens kunt u vervolgens een qr-sticker printen. Door deze te plakken op de locatie van het afgeronde werk, kunnen mensen in het vervolg eenvoudig toegang tot het digitale logboek krijgen. Op deze manier zijn de gegevens, in het geval van bijvoorbeeld een reparatie, gemakkelijk te bewerken en kunnen nieuwe gegevens eenvoudig toe worden gevoegd. Tot slot zijn is het online logboek niet alleen met een qr-code te beheren, maar ook vanaf afstand. Hiervoor hoeft u alleen maar in te loggen. Zo heeft u alle relevante gegevens op één locatie en is de data beschikbaar vanaf meerdere apparaten. Handig!


Voor welke klussen is het digitale logboek geschikt?

Het online, digitale logboek kan gebruikt worden voor het registreren van doorvoeringen in de breedste zin van het woord. Het is echter met name geschikt voor administratieve klussen die regelmatig plaatsvinden. Een voorbeeld hiervan is het bijhouden van de verplichte inspecties omtrent brandveiligheid. Deze inspecties moeten vaak gedaan worden. Om dit zo gemakkelijk en soepel mogelijk te organiseren, is een digitaal logboek hier zeer geschikt voor. Naast deze inspecties kan het logboek voor vrijwel elke reguliere onderhoudsbeurt ingezet worden.

 

Meer informatie

Als u benieuwd bent naar de kosten van het Databook, kunt u hier meer vinden over de prijzen. Wanneer u andere vragen heeft over Databook of als u zoekt naar passend advies kunt u altijd contact opnemen met onze experts!

 

Hans Laufer
Heb je een vraag?

Neem contact met ons op