Logboek brandwerende doorvoeringen

Onderhoud en gebruik van een gebouw is een doorlopend proces. In de loop der tijd zullen er veranderingen plaatsvinden die de brandveiligheid niet altijd ten goede komen. Om ervoor te zorgen dat de brandveiligheid van jezelf, medewerkers en bezoekers niet in het geding komt, is een logboek voor brandwerende doorvoeringen een handig en belangrijk onderdeel. Zo voorkomt u grote herstelkosten voor het herstellen van gebreken aan uw brandscheidingen en komt u niet voor grote verrassingen te staan.


Wat is een logboek?

Een digitaal logboek van Databook bevat alle relevante gegevens die betrekking hebben op de objecten of situatie waar een log van zou moeten komen. Dit kan wettelijk bepaald zijn (door middel van het bouwbesluit) of puur vanuit gemak voor het onderhoud van bepaalde objecten. In het logboek van Databook kunt u allerlei zaken waar u een logsysteem voor wenst onderhouden en daarmee uw papieren administratie links laten liggen. Met een kleine aanpassing in ons systeem is het logboek inzetbaar voor vrijwel elke vorm van onderhoud. Het allergrootste voordeel is dat ons logboek digitaal is en op meerdere devices toegankelijk is. Met een papieren logboek raak je namelijk vaak het overzicht kwijt, het is tijdrovend om bij te houden en het kan leiden tot een hoge werkdruk.

Een online archief is een stuk makkelijker. Je vult data eenvoudig in om vervolgens een QR sticker te printen. Deze QR-sticker plaatst je vervolgens op de plek waar het werk is uitgevoerd zodat iedereen weer op de hoogte is van het verrichte werk. Wanneer iemand de QR code vervolgens scant, komt alle relevante informatie bovendrijven en kan er eenvoudig een wijziging worden aangebracht in het logsysteem.


Online registratie Databook

Een digitaal logboek geeft je dus een duidelijke en overzichtelijke inzage in alle logs. In het logboek kunnen eenvoudig wijzigingen worden doorgevoerd en met behulp van de QR code wordt alle relevante direct toegankelijk. Daarnaast is het logboek zowel online als offline te openen. Dus wat houdt je tegen?

Vragen over Databook? Neem gerust contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Hans Laufer
Heb je een vraag?

Neem contact met ons op